Linköpings Studentspex presenterar stolt 35-årsjubileumsspexet Ludvig II och Euro-visionen

Linköpings Studentspex firar 35 år genom att sätta upp ett nyskrivet spex på Forumteatern i Linköping. Det blir det 45:e i ordningen och precis som vanligt presenterar vi en historisk händelse och vår tolkning av vad som egentligen hände. Jubileumsspexet Ludvig II och Euro-visionen utspelar sig i 1800-talets Bayern. Där gör kung Ludvig II tappra försök att abdikera och kända figurer som Wagner, Liszt och Bismarck dyker upp. Som vanligt förklaras på ett humoristiskt sätt vad som egentligen hände, det blir mycket sång och musik och publiken kan påverka vad som händer på scenen genom att till exempel ropa omstart.

TitelUtanBakgrund

Det är år 1885 e. Kr. och hela Tyskland är enat av Bismarck. Hela Tyskland? Nej! En rik provins som befolkas av envetna bayrare fortsätter att göra motstånd via den intrigerande ministern Hugo Max Graf von und zu Lerchenfeld auf Köfering und Schönberg. Den världsberömde kompositören Franz Liszt bjuder på ett förspel, men får spel och kan inte längre spela när bedragerskan Cosima spelar hans oäkta dotter. Kung Ludvig II av Bayern vill spela musik, och spelar galen för att bli avsatt. En ung Richard Wagner har spelat högt, och får ta konsekvenserna när Liszt gör ett utspel. Wagners mamma Brynhilde spelar ut hela sitt register. Ett antal kompositörer gör ett gästspel, och situationen spelar Bismarck i händerna. En spelvinst spelar en viss roll. Det kommer att spelas en hel massa musik, även spelas en del teater och kanske till och med spelas över. Det är i alla fall en sak som är säker: det är inte över förrän den feta damen sjunger.

Föreställningar ges:
Onsdagen den 26 november klockan 19.30 – PREMIÄR!
Fredagen den 28 november klockan 19.30
Lördagen den 29 november klockan 16.00 (obs tiden)

Biljetter till detta jubileumskalas skaffar du via fliken ”biljetter” ovan.

För alla som någonsin varit med i en uppsättning av Linköpings Studentspex anordnas en jubileumssittning på lördagen efter föreställningen. Kontakta Directionen om du vill ha mer information!