Staten och idealet eller idévärldarnas krig

Vi presenterar 2018-års spex: Staten och idealet eller idévärldarnas krig. Den 17 februari kl 16.00 är det premiär och vi i Linköpings studentspex är laddade och taggade till tusen. Vi kommer att ta med er på en fartfylld resa till antikens Grekland och idealens kamp mellan demokratins Aten och krigarnas Sparta. Vi möter den i Aten styrande Perikles som försöker bevara freden med alla medel, Sokrates och hans metoder, och får ta del av den spartanska krigarprinsessan Xenas kval. Författaren Thukydides pressas av sin förläggare Platina att skriva mer intressanta böcker. Dessutom lär vi oss den traumatiska origin story som gjorde Platon till det öppna samhällets fiende nummer ett. Detta bland mycket annat. Historien om det peloponnesiska kriget (eller, nåja, historien om historien) har aldrig varit så spännande!

Biljetterna kan köpas här på hemsidan under fliken biljetter. Biljetter kan också köpas hos Akademibokhandeln på Nygatan 20, Linköping, samt från och med vecka 7 under lunchtid i Colosseum, C-huset, på campus Valla. Eventuella kvarvarande biljetter säljs också i teaterfoajén de dagar vi har föreställning. Kassan öppnar en timme innan föreställningen börjar.

Priserna är:
150 kr ordinarie
120 kr pensionär
120 kr student och ungdom mellan 13-19 år
70 kr barn upp till 12 år

Föreställningarna, vilka är ca 2 timmar och 30 minuter långa (inlusive 20 min paus), spelas tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar mellan 17:e februari till 3: mars på Forumteatern i Kårhuset Kollektivet (f.d Nationernas Hus) på Ågatan 55 i Linköping.
Observera att vi inte tillämpar något återköp av biljetter.
Om du har några frågor och funderingar kring biljetter eller vill boka biljetter för ett större sällskap så hör av dig till biljetter@studentspex.se.

Varmt välkomna!