Synopsistävling för spex23

SPEXET SÖKER SYNOPSIS

Du bestämmer vad nästa spex ska handla om!

Ta chansen att skriva om historien! Linköpings Studentspex söker idéer till nästa års uppsättning. Skicka in ditt synopsis till oss och tävla om ära, berömmelse samt två biljetter till premiären och den efterföljande festen.

Ditt synopsis ska vara baserat på en historisk händelse och förklara hur det hela egentligen gick till. I tidigare spex har vi till exempel avslöjat vem Napoleon var, varför Hannibal ville in i Rom och vad den heliga Birgitta hade med digerdöden att göra*. Vad vi söker är en kort beskrivning av vad som händer, vilka som är inblandade och hur det slutar. En rolig slutpoäng är meriterande och tramsiga idéer är alltid välkomna.

Vi vill ha ditt tävlingsbidrag senast söndagen den 6 mars. Ditt bidrag bedöms anonymt och vi vill därför att du skickar det från en anonym mejladress med ditt namn och dina kontaktuppgifter i en bifogad fil.

Skicka ditt synopsis till: synopsis@studentspex.se

Årets synopsis skrevs och skickades in av Fredrik Orädd med tack till Anders Märak Leffler, Sanna Renius och Sebastian Rydström

* Napoleon var i själva verket Nelson som uppfann ett alter ego för att ha någon att kriga mot. Hannibal var cirkusdirektör med en dröm om att visa upp sina elefanter i Rom. Och den heliga Birgitta var en stor djurvän, vars sjuka råtta rymde och spred pesten i Europa.