Linköpings StudentSpex presenterar stolt ”Drakskepp & Druider – En helgonförklaring”!

Stig in Forumteaterns salong och var med på en spektakulär skrattshow utan dess like! Ingen föreställning är den andra lik när Linköpings Studentspex bjuder publiken att påverka vad som sker på scen! ?

Årets spex utspelar sig på ett forntida Irland på vår nyskrivna föreställning: Drakskepp & Druider – En Helgonförklaring. Köp biljetter till någon av våra tre extraföreställningar i slutet av augusti!

Har du några frågor och funderingar kring biljetter? Vill du boka biljetter för ett större sällskap som företag, förening, Nolle-P-aktivitet eller liknande? Hör av dig till oss på våra sociala medier eller per mejl!

Biljettpris

? 160 kr ordinarie
⭐ 130 kr studerande / pensionärer / unga till och med 17 år

På Ågatan 55 ligger Forumteatern i Kårhuset Kollektivet. Foajén med kiosk och biljettförsäljning är öppen en timme innan föreställning. Dörrarna till salongen öppnar kvart i och föreställningen börjar prick. Ingen “akademisk kvart”, så kom i tid!

Handlingen i korthet

Följ med en ung St Patrik på hans ofrivilliga resa där han upptäcker den irländska kulturen, folket och sig själv. Ungefär lika frivilligt på den resan följer barden Oisin i jakt på inspiration, men inget hade varit möjligt utan en vänlig kidnappning av vikingarna Röde Orm och Alfhild, drivna av sin jakt på guld.

Det gäller dock att inte skaka båten för hårt, annars riskerar man vreden hos den romerska generalen Fullofaudes eller den keltiska drottningen Angias och hennes kramgoa orm. Oavsett vilken är det ingen du vill bråka med. Det rådet biter inte på den mytologiska liraren Finn och den uråldriga druiden Miraculix med sin trolldryck. Men när kitteln kokar över danar en fara av monstruös skala för vår skara…

Linköpings Studentspex är en ideell förening som varje år skriver och skapar unika föreställningar med mycket show och humor!

Vad är spex?

Ett spex har allt; musiknummer med flådigt ljus, dans med liveorkester, improvisation på publikens utrop, finurliga sceneffekter och gigantisk rekvisita, repliker på rim, skämt som gömmer sig i varje mening, flerstämmig acapella, handsydda kostymer svedda av pyroteknik… och mycket mer!

Allt görs av omkring 70 glada spexare som under året vigt sin fritid till skapandet av spexet vid sidan av jobb och studier.

Vem kan gå på spex?

Alla är välkomna! Vi har rabatterat pris för unga till och med 17 år, studerande och pensionärer.

Information in English

This show features improv, special effects and musical numbers to create a comedic spin on historic events. It is performed in Swedish (and occasionally whatever language the audience demands). However, many aspects of the show can be enjoyed even if you don’t understand Swedish entirely. Welcome to an almost 50 year tradition in Linköping!