Linköpings StudentSpex presenterar stolt ”Rim & Ranson – eller – På Söder Inget Pytt”!

Stig in Forumteaterns salong och var med på en spektakulär show utan dess like! Ingen föreställning är den andra lik när Linköpings StudentSpex bjuder in publiken att påverka vad som sker på scen! ????

Årets spex utspelar sig i Sverige år 1917 med vår nyskrivna föreställning: Rim & ranson eller På Söder Inget Pytt.

Har du några frågor och funderingar kring biljetter? Vill du boka biljetter för ett större sällskap som företag, förening, eller liknande? Hör av dig till oss på våra sociala medier eller per mejl!

Biljettpris

? 180 kr ordinarie
⭐ 140 kr studerande / pensionärer / unga till och med 17 år

Föreställningen spelas på Forumteatern i Kårhuset Kollektivet, Ågatan 55. En timme innan föreställningen öppnar kiosk och biljettförsäljning i foajén. Dörrarna till salongen öppnar kvart i och föreställningen börjar prick. Ingen “akademisk kvart” så kom i tid!

Handlingen i korthet

Välkomna till Stockholm år 1917. Ransoneringens tid är här och med Hammarskjöld i spetsen kommer politikerna Swartz och Branting med nya regler för att maten ska kunna fördelas rättvist. Anna Whitlock försöker tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna starta en egen skola genom att driva sin speceriaffär. Samtidigt anar journalisterna Ester Blenda Nordström och Elin Wägner ugglor i mossen och börjar lirka i vem eller vilka som bestämmer här i landet egentligen. John Bauer försöker samla ihop pengar för att gå på Konstfack, men av allt överarbete börjar han nästan se i syne. Var det verkligen ett troll där bakom knuten? Få svaret i årets uppsättning av Linköpings StudentSpex!

Linköpings Studentspex är en ideell förening som varje år skriver och skapar unika föreställningar med mycket show och humor!

Vad är spex?

Ett spex har allt; musiknummer med flådigt ljus, dans med liveorkester, improvisation på publikens utrop, finurliga sceneffekter och gigantisk rekvisita, repliker på rim, skämt som gömmer sig i varje mening, flerstämmig acapella, handsydda kostymer svedda av pyroteknik… och mycket mer!

Allt görs av omkring 70 glada spexare som under året vigt sin fritid till skapandet av spexet vid sidan av jobb och studier.

Vem kan gå på spex?

Alla är välkomna! Vi har rabatterat pris för unga till och med 17 år, studerande och pensionärer. Dessutom erbjuder vi gruppbokningsrabatt för grupper om minst 10 personer!

Information in English

This show features improv, special effects and musical numbers to create a comedic spin on historic events. It is performed in Swedish (and occasionally whatever language the audience demands). However, many aspects of the show can be enjoyed even if you don’t understand Swedish entirely. Welcome to the 2024 edition of Linköpings StudentSpex, with over 50 years of tradition in Linköping!