Brott & Skratt eller Spex Noir – En timmes spex i lyxförpackning 2-4 maj!


Välkomna till Chicagos undre värld! Här blomstrar maffiabossen Al Capones verksamhet och liken står som spön i backen. Följ med när vi avslöjar den sanna historien om hur Capone hamnade bakom lås och blom samt varför Amelia Earhart egentligen flög så mycket…

Vi presenterar stolt “Brott & Skratt eller Spex Noir” – en spektakulär show med mycket skratt! Ingen föreställning är den andra lik när spexen i Linköping bjuder publiken att påverka vad som sker på scenen.

I maj är det dags för Spex-SM i Linköping och självklart ska spexen på hemmaplanen vara med och tävla! Denna föreställning är ett unikt samarbete mellan Holgerspexet och Linköpings Studentspex där vi bjuder in publiken att påverka vad som sker på scen med en ensemble i högsta klass. Det är ett vanligt spex i lyxförpackning – en fullspäckad timme med storslagen show och skratt! Detta är er chans att se Linköpings stolta bidrag innan den nationella tävlingen i spex!✨

Föreställningsdatum

Torsdag 2 maj kl 19:00
Fredag 3 maj kl 19:00
Lördag 4 maj kl 15:00
Lördag 4 maj kl 18:00

Biljettpris

? 170 kr ordinarie
⭐ 120 kr studerande / pensionärer / unga till och med 17 år

Biljetter säljs här och på holgerspexet.se!

Föreställningen spelas på Forumteatern i Kårhuset Kollektivet, Ågatan 55. En timme innan föreställningen öppnar kiosk och biljettförsäljning i foajén. Dörrarna till salongen öppnar kvart i och föreställningen börjar prick. Ingen “akademisk kvart” så kom i tid!

Vad är Spex-SM?

Spex-SM är en tävling där Sveriges spexföreningar möts och tävlar i en mängd kategorier, bland annat Sveriges bästa spex! Den 10-11 maj spelas sex unika föreställningar med spexare ända från Lund till Umeå. Publiken i Linköping kommer att få uppleva det bästa varje spex har att erbjuda! Besök spex-sm.se för biljetter och mer om tävlingen.

Vad är spex?

Ett spex har allt; musiknummer med flådigt ljus, dans med liveorkester, improvisation på publikens utrop, finurliga sceneffekter och gigantisk rekvisita, repliker på rim, skämt som gömmer sig i varje mening, flerstämmig acapella, handsydda kostymer svedda av pyroteknik… och mycket mer!

Allt görs av omkring 70 glada spexare som under året vigt sin fritid till skapandet av spexet vid sidan av jobb och studier.

Vem kan gå på spex?

Alla är välkomna! Vi har rabatterat pris för unga till och med 17 år, studerande och pensionärer. Dessutom erbjuder vi gruppbokningsrabatt för grupper om minst 10 personer!

Information in English

This show features improv, special effects and musical numbers to create a comedic spin on historic events. It is performed in Swedish (and occasionally whatever language the audience demands). However, many aspects of the show can be enjoyed even if you don’t understand Swedish entirely. Do not miss this special edition of spex in Linköping!